האם אתם זוכרים את 2 המילים הראשונות של הכותרת כאן? לכאורה זו שאלה קלה כיוון שקראתם אותה ממש עכשיו. אז ננסה ללכת אחורה יותר. למשל, האם אתם זוכרים מה אכלתם בצהריים אתמול? או מהו הסרט האחרון שראיתם? אם התשובה שלכם היא "לא", זה עשוי להעיד על ירידה או פגיעה ביכולת הקוגנטיבית.
אבל לפני שאתם נבהלים ונכנסים לפאניקה, חשוב שתדעו שאתם ממש לא לבד. למעשה, *מחקרים קליניים מוכיחים כי ירידה או פגיעה ביכולות הקוגנטיביות (לרבות בזיכרון) עשויה להופיע לראשונה בגילים צעירים במיוחד. אפילו מ-25.
בהתחלה הירידה הינה פחות מורגשת ומתונה, אך בסביבות הגילים 50-55, כמו שתיארנו למעלה, היא עשויה להיות מורגשת ולהתרחש באופן שכיח יותר.
כולנו יודעים שלעשות פעילות ספורטיבית זו דרך לפתח את הגוף ולשמור על בריאות איתנה. מה שלא כולם יודעים, זה שגם את המוח ניתן לאמן. ממש להכניס אותו לכושר מה שנקרא. הדעה הרווחת היא שהדרך לאמן את המוח היא לבצע פעילות לוגית כמו פתירת תשבצים או סודוקו.
בפועל, *מחקרים מוכיחים כי פעילויות כגון אלה אינן יעילות כלל בשיפור היכולות הקוגנטיביות. וזה בדיוק מה שהניע קבוצת מומחים ישראלים – וביניהם דוקטורים ופרופסורים בתחום מדעי המוח, המחשב ונוירופסיכולוגיה – לקום ולעשות מעשה: לפתח את Effictivate – התוכנה פורצת הדרך לשיפור היכולת הקוגנטיבית.
בין המפתחים נמנים הד"ר מור נחום – חוקרת מוח ומפתחת טכנולוגיות למטרת אימון קוגניטיבי, פרופ' שרית קראוס – ראש המעבדה לחקר מערכות אינטלגנטיות באוניברסיטת בר אילן וד"ר גיל סוזין – נוירופסיכולוג בכיר ביחידה לשיקום קוגניטיבי במרכז הרפואי אסף הרופא.
אפקטיביות התוכנה הוכחה מחקרית ונמצאה יעילה במיוחד אצל בני 55+. לאור הצלחתה של התוכנה, חלק מקופות החולים מאפשרות לקהל המבוטחים שלהן לקבל גישה לתוכנה הזו בהנחה משמעותית במיוחד.
תוכנת Effectivate מתבססת על טכנולוגיית AI מתקדמת אשר לומדת את יכולות הקוגנטיביות של המשתמש ועוזרת לו לשפר אותן באופן הדרגתי – עפ"י קצב ההתקדמות שלו.
לבדיקת התאמתכם לשימוש בתוכנה השאירו פרטים
*אין האמור בכתבה זו מהווה ייעוץ או המלצה רפואית.
מחקרים:
43
31
10
12